Zakelijk sparen

zakelijk sparen

Wie wil sparen voor een onderneming, vereniging, stichting of als zelfstandig ondernemer kan een zakelijke spaarrekening openen. Vergelijk alle zakelijke spaarrekeningen op spaarrente en voorwaarden en open kosteloos een bedrijfspaarrekening online. Zakelijk sparen als ondernemer is zeer voordelig voor de boekhouding. Als er belasting moet worden afgedragen kunt u beroep doen op het opgebouwde spaargeld. Ondertussen ontvangt u een spaarrente dat zorgt voor extra kapitaal.

Rente zakelijk sparen

De rente bij zakelijk sparen is over het algemeen iets lager dan wanneer u privé gaat sparen, maar u betaalt aan de andere kant geen belasting in de bekende box 3, zoals dat bij privékapitaal vanaf een bepaald bedrag wel het geval is. Zo is de rente bij zakelijk sparen uiteindelijk toch behoorlijk hoog en daarmee heel aantrekkelijk. Door zakelijk wat kapitaal op te bouwen op een zakelijke spaarrekening zorgt u ervoor dat u bepaalde investeringen kunt doen, of dat u wat extra winst kunt genereren. Het spaargeld werkt voor u, waardoor u daar verder geen omkijken naar heeft en aan het eind van het jaar de winst ontvangt. De rente bij zakelijk sparen zorgt er op die manier voor dat u het jaar erop meer mogelijkheden heeft, bijvoorbeeld om een nieuwe investering te doen of de huidige activiteiten verder uit te breiden. De spaarrente zorgt daarmee voor een zeer aantrekkelijk element van het zakelijk sparen.

Risico’s

De zakelijke spaarrekeningen zijn er allereerst voor alle ondernemers die een verkorte balans mogen publiceren. Dat houdt in dat de netto omzet lager dient te zijn dan 8,8 miljoen euro, dat het totaal aan activa minder dan 4,4 miljoen euro dient te zijn en dat er gemiddeld niet meer dan 50 werknemers mogen wensen. In dat geval vallen de veilige zakelijke spaarrekeningen gewoon onder het bekende Depositogarantiestelsel, waardoor tegoeden tot maximaal €100.000 door de Nederlandse overheid worden gegarandeerd, wanneer een bank onverhoopt in de problemen mocht komen.