Voordelen en nadelen bij sparen

voordelen en nadelen sparen

In dit artikel zullen wij bekijken wat de voordelen en nadelen zijn van sparen. Sparen heeft als voordeel dat het veilig is en dat je rente ontvangt. Elke maand leg je een bepaald bedrag opzij, bijvoorbeeld 10 euro. Na een jaar heb je dan 120 euro bij elkaar gespaard. Als je spaart via een spaarrekening dan ontvang je ook nog eens rente. Dit is een bepaald percentage, bijvoorbeeld 2.5%. Je hebt dan niet alleen 120 euro na een jaar, maar daar komt in dit voorbeeld 3 euro bovenop.

Welke voordelen heeft geld sparen?

De 3 euro die je in het voorbeeld extra ontvangt is geld wat je ‘gratis’ krijgt, een erg groot voordeel dus! In dit voorbeeld is de rente niet zoveel, maar dit ligt aan het bedrag dat op je spaarrekening staat. Hoe meer geld er op je spaarrekening staat, hoe meer rente je krijgt. Een nadeel van sparen is dat het lang kan duren.

Lenen of sparen?

Stel dat je 4000 euro wilt sparen en je legt 5 euro per maand opzij, dan duurt het tientallen jaren totdat je het bedrag bij elkaar hebt gespaard. Dat is dus een groot nadeel. Bij lenen bijvoorbeeld, ontvang je de 4000 euro direct op je rekening van een geldverstrekker. Een groot voordeel van sparen ten opzichte van lenen is de veiligheid. Aan sparen zijn eigenlijk geen risico’s verbonden. Lening heeft risico’s, omdat je geld moet terugbetalen. Als het financieel tegenzit kan dit problemen geven.

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren 1 beoordelingen
Laden...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *