Spaarrente verwachting voor 2012

De ontwikkeling van de spaarrente is al een tijdje onderwerp van gesprek binnen veel financiële conversaties. Over het algemeen is men het er over eens dat de rente niet erg hoog is. Het lijkt het er nog niet op dat de spaarrente binnenkort zal gaan stijgen. De verwachting is aan de andere kant juist eerder op dat de banken de spaarrentes verder omlaag zullen brengen. Delta Lloyd en OHRA hebben dat al gedaan. Het is voor de spaarders te hopen dat men daarmee geen trend heeft ingezet, die de rentes nog verder omlaag zou kunnen brengen.

Sinds lange tijd de rente omlaag

Het heeft overigens wel even geduurd voordat OHRA met een verlaging van de spaarrente is gekomen. Volgens een woordvoerder besloot men in juni 2010 voor het laatst de rente te verlagen. Deze keer gaat het zowel bij OHRA als bij Delta Lloyd om een verlaging van de spaarrente met 0,2%. De bedrijven geven aan dat de daling voorkomt uit het feit dat de rente op de geldmarkt ook is gedaald en dat men zich daaraan aan wil passen. Aangezien het goedkoper is geworden om geld te lenen bij de Europese Centrale Bank is er minder behoefte aan spaargeld van de consument.

Hoge rentes nog altijd beschikbaar

Ondanks dat OHRA en Delta Lloyd nu besloten hebben de rente te verlagen is het nog altijd goed mogelijk om een hoge rente te ontvangen, bijvoorbeeld door te kiezen voor NIBC Direct, de Westland Utrecht Bank of de Bank of Scotland. Het is echter wel de verwachting dat ook andere banken binnenkort met een verlaging van de rente te komen. Het is wat dat betreft afwachten wat de grote banken gaan doen, maar duidelijk is wel dat men van sparen nog altijd niet direct rijk wordt. Het is nog altijd aan te raden om een spaarrekening te openen met de hoogste spaarrente. Dit zorgt ervoor dat uw spaargeld niet verdampt door de inflatie.

Gebruikerswaardering: / 2
LaagsteHoogste