Sparen om schuld af te lossen

Heeft u te maken met een schuld en wilt u die graag aflossen? U kunt daar voor sparen, maar u kunt daarnaast besluiten om aflossingen direct te doen op het moment dat u daar het geld voor heeft. Probeer een berekening te maken van de kosten en baten, om zelf een keuze te maken. Wanneer u hulp wilt bij ernstige schulden, kijk op de website van http://www.wijzeringeldzaken.nl

Achteraf sparen


Een schuld kunt u vergelijken met de mogelijkheid om achteraf te sparen, tegen een prijs die we betalen in de vorm van rente. Op het moment dat u nu bijvoorbeeld een nieuwe auto wilt kopen, maar u daar nog geen spaargeld voor heeft, kunt u een persoonlijke lening aangaan. U kunt de lening in bijvoorbeeld 4 jaar aflossen, waardoor u de komende 4 jaar als het ware gaat sparen voor de auto. U lost de schuld daarmee af en u betaalt daarnaast een rente om nu alvast gebruik te kunnen maken van de nieuwe auto.

Sparen of aflossen


Het is verstandig om een keuze te maken tussen sparen of aflossen, aangezien het allebei voor- en nadelen met zich meebrengt. Op het moment dat u een schuld heeft kunt u besluiten om iedere euro die u over heeft af te lossen, om de schuld omlaag te brengen. U kunt daarnaast besluiten om te gaan sparen, bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat u de schuld later in één keer af kunt lossen. Bijkomend voordeel is dat u tussentijdse financiële klappen op kunt vangen met het spaargeld. Houd er aan de andere kant rekening mee dat u in de verleiding kunt komen om het spaargeld ergens anders aan uit te geven.

Rendement berekenen

Denkt u over het sparen om de schuld af te lossen, maar berekent u de kosten en baten graag zo nauwkeurig mogelijk? Ga dan na welke rente u betaalt over het bedrag dat u leent en de rente die u ontvangt over uw spaargeld. Stel dat u bijvoorbeeld 7% rente betaalt over een lening van €1.000. Dan kost dit u €70 per jaar. Als u op hetzelfde moment 2% rente ontvangt over uw spaargeld van €1.000, levert u dat maar €20 per jaar op. Het is in dat geval dus verstandig om niet te sparen om een schuld af te lossen, maar dit zo snel mogelijk te doen zodra u geld overheeft.

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren Nog geen beoordelingen
Laden...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *