Spaarvormen

spaarvormen

Welke spaarvormen zijn er allemaal en wat zijn de mogelijkheden? Hieronder beschrijven we de meest voorkomende spaarvormen. U krijgt over het algemeen de hoogste spaarrente wanneer u voor een langere periode het geld kunt vastzetten. Dit gaat samen met bepaalde afspraken gedurende de spaarperiode. Bij deposito sparen is het vaak niet mogelijk om zonder boete geld op te nemen. Met deze spaarvorm ontvangt u over de gehele termijn een vaste rente. Het spaargeld is altijd opneembaar bij een spaarrekening zonder voorwaarden. De rente staat dan niet vast, en kan elk moment naar boven of naar beneden worden aangepast door de bank.

Spaardeposito

Een spaardeposito is een vorm van sparen waarbij uw kapitaal gedurende een bepaalde periode vaststaat. Om die reden zijn de banken in staat u een hogere rente te geven, waardoor uw kapitaal sneller zal groeien.

Banksparen

Banksparen is in het leven geroepen om meer concurrentie te krijgen tussen de banken en de verzekeraars. U kunt namelijk fiscaal voordelig sparen, waarbij u een rekening heeft waar u niet zomaar bij kunt.

Jeugdsparen

Jeugdsparen stelt u in staat om te sparen voor uw kinderen. De bank weet op die manier zeker dat het geld een lange tijd beschikbaar zal zijn, waardoor u kunt profiteren van een aantrekkelijke rente op deze kinderspaarrekening.

Bedrijfssparen

Bedrijfssparen kan op verschillende manieren heel aantrekkelijk zijn voor zowel werkgevers als werknemers. Met zakelijk sparen kunt u gebruik maken van een aantrekkelijke fiscale regeling.

Klimrente

Aan de hand van klimrente gaat u steeds meer rente ontvangen naarmate er meer geld op uw spaarrekening staat. Op die manier is het heel aantrekkelijk om het kapitaal steeds groter te laten worden.

Internetsparen

Internetsparen biedt de mogelijkheid om uw gespaarde kapitaal zelf via het internet te beheren. Zo kunt u zelf uw saldo in de gaten houden, maar er bijvoorbeeld ook voor zorgen dat overboekingen worden gedaan.

Groen sparen

Groen sparen zorgt ervoor dat uw geld in goede projecten zal worden geïnvesteerd. Wanneer u hieraan doet weet u in ieder geval zeker dat de bank goed omgaat met uw geld en werkt aan een betere wereld.

Spaarrekening

Een spaarrekening is de kortste weg naar een mooi kapitaal, zonder dat u hiervoor een hoop risico hoeft te nemen. Er bestaan echter veel verschillende varianten van de spaarrekening waar u uit kunt kiezen. Uw spaargeld zal extra geld opleveren afhankelijk van de rente. Het extra geld dat als rente wordt bijgeschreven is een percentage van het bedrag op de spaarrekening.