Robeco

robeco sparen

Robeco is eigenlijk een afkorting van het Rotterdamsch Beleggings Consortium en bestaat al sinds 1929. Tijdens de oprichting kwamen een aantal prominente zakenmensen uit Rotterdam bijeen en besloten ze dat het tijd was om de kennis met elkaar te delen. Sindsdien is Robeco eigenlijk alleen maar groter geworden en hebben ze als fondsbeheerder heel veel mensen blij kunnen maken met mooie rendementen. Het bedrijf is daarmee zowel in Europa als in Amerika actief en richt zich vooral op de aspecten van het beleggen waarbij het gaat om een betere wereld. Sinds 1990 is Robeco een onderdeel geworden van de Rabobank Groep. Aan de andere kant is het bedrijf gewoon onafhankelijk en opereert het daarmee als een zelfstandig bedrijf.

Mogelijkheden

Ondanks dat Robeco natuurlijk vooral bekend is van de mogelijkheden om te kunnen beleggen kunt u er als klant ook terecht voor een spaarrekening. Dit betekent bijvoorbeeld dat u kunt kiezen voor een spaarrekening zonder verdere voorwaarden, maar ook dat het mogelijk is om juist wel van deze voorwaarden gebruik te maken. Wanneer u dit doet kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om daardoor een hogere rente te ontvangen bij Robeco. Op die manier kunt u meer rente ontvangen, zonder dat u aan de andere kant direct meer risico hoeft te lopen. Pas wanneer u ervoor kiest om een deel van uw kapitaal te gaan beleggen zal u meer risico lopen en is het dus van belang om dit af te wegen tegen de rente die u ermee kunt ontvangen.

Spaardeposito

Bij Robeco is het bovendien mogelijk om voor een spaardeposito te kiezen. Anders dan bij een aantal andere aanbieders van spaarproducten gaat het hierbij echter niet om een lange lijst van mogelijke spaarproducten. Zo kunt u bij Robeco over het algemeen alleen terecht voor de producten die een looptijd van een jaar of minder kennen. Om die reden zijn de rentestanden dan over het algemeen ook niet direct zo aantrekkelijk dat erg veel mensen hiervoor kiezen.

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren Nog geen beoordelingen
Laden...