LeasePlan Bank

leaseplan sparen

De Leaseplan Bank is in Nederland sinds 1993 actief en is daarmee een relatief jonge speler op deze markt. Sinds dat moment heeft de bank altijd gewerkt aan een eerlijke vergoeding voor het spaargeld dat men bij de bank plaatst. Daarnaast is er altijd gezorgd voor een hoop transparantie. Dit komt bijvoorbeeld tot uiting in de manier waarop er wordt omgegaan met de spaarrekeningen, waarop over het algemeen geen beperkende voorwaarden van toepassing zijn die achteraf voor vervelende verrassingen kunnen zorgen of op een andere manier voor problemen kunnen zorgen.

Betrouwbaar

Bij de Leaseplan Bank kan men rekenen op de dekking van het Nederlandse depositogarantiestelsel. Dit betekent dat het voor de consument in ieder geval geen gevolgen zal hebben wanneer de bank het financieel moeilijk krijgt. In dat geval wordt er namelijk tot maximaal €100.000 door de staat vergoed, waardoor men het spaargeld tot dat bedrag gewoon netjes terug zal krijgen. De Leaseplan Bank maakt deel uit van dit stelsel vanwege het feit dat de bank zich netjes aan alle regels houdt die hier in Nederland gelden en daarnaast op een goede manier om weet te gaan met de wensen van haar klanten.

Rente

Bij de Leaseplan Bank valt er te kiezen voor zowel een reguliere internetspaarrekening als een termijndeposito. De spaarrekening werkt natuurlijk het meest eenvoudig en is daardoor dan ook heel aantrekkelijk voor een grote groep mensen. Op deze rekening is een rente van toepassing die over het algemeen hoger is dan bij een aantal andere aanbieders. Dit komt onder andere door het feit dat de bank online zeer actief is. Zo is het niet nodig om een hoop personeel of dure gebouwen op de balans te hebben staan en kunnen de kosten laag worden gehouden. Uiteindelijk profiteert de klant van deze lage kosten, aangezien het voor de Leaseplan Bank mogelijk is om hoge rentetarieven aan te bieden.

Deposito

Daarnaast is het bij de Leaseplan Bank mogelijk om te kiezen voor een termijndeposito. De rentevergoeding is in dit geval hoger dan bij internetsparen, maar het geld wordt dan ook wel voor een bepaalde tijd vastgezet. De rentevergoeding hangt af van de periode dat men het geld vast wenst te zetten. Deze loopt op wanneer er voor een langere periode wordt gekozen, al is het natuurlijk wel van belang om ervoor te zorgen dat het geld tijdens die periode ook daadwerkelijk niet nodig zal zijn, aangezien het niet zomaar opgenomen kan worden.

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren Nog geen beoordelingen
Laden...