Friesland Bank

frieslandbank sparen

Het bestaan van de Friesland Bank gaat terug tot in 1913, al was het destijds wel de Coöperatieve Zuivelbank. Pas in 1963 werd deze bank een zelfstandige onderneming en na ongeveer 7 jaar werd de naam veranderd naar de Friesland Bank. Deze bank heeft zich vanaf dat moment gestaag uit weten te breiden, zonder dat het zeer spectaculaire acties heeft ondernomen. De bank past op die manier dan ook prima bij het beeld dat u waarschijnlijk zult hebben bij Friesland. Aan de andere kant komt dit de degelijkheid van een bank zo veel ten goede, dat de bank een prima rating op heeft weten te bouwen.

Mogelijkheden

Het is bij de Friesland Bank mogelijk om op een aantal verschillende manieren te sparen. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om een spaarrekening zonder verdere voorwaarden af te sluiten, maar kunt u er ook voor kiezen om een rekening af te sluiten waaraan wel voorwaarden zijn verbonden. Uiteraard zorgen de spaarrekeningen met voorwaarden ervoor dat u de meeste rente zal ontvangen, maar dient u aan de andere kant natuurlijk wel te voldoen aan de voorwaarden om hier ook daadwerkelijk aanspraak op te kunnen maken. Tevens kent de bank een zeer uitgebreid aanbod aan spaardeposito’s, waardoor het mogelijk is om uw geld voor een bepaalde tijd vast t zetten. Wanneer u dit doet zult u hier een hogere rente voor ontvangen, waardoor u er uiteindelijk zelf ook gemakkelijk beter van kan worden. De rente die de Friesland bank op die manier kan bieden kan namelijk wel twee keer zo hoog zijn als de rente die op dat moment gebruikelijk is op een normale spaarrekening.

Solide

Tijdens de kredietcrisis die begon in 2008 heeft de Friesland Bank geen steun gekregen van de overheid, aangezien dit niet nodig was. Dat zegt natuurlijk al voldoende over de soliditeit van de bank. Het is dan ook een zeer degelijke en betrouwbare aanbieder van spaarrekeningen. De Friesland bank valt bovendien ook onder het depositogarantiestelsel, waardoor de overheid garant zal staan voor u spaargeld tot en met €100.000.

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren 1 beoordelingen
Laden...