DHB Bank

dhbbank sparen

De DHB bank komt uit Rotterdam, maar is aan de andere kant in handen van Turkse eigenaren. Wel heeft de bank alle vergunningen die er in Nederland nodig zijn, zodat het eigenlijk gaat om een puur Nederlandse bank. Vanwege de connecties met Turkije zijn het vooral de Turkse ondernemers die hier sparen of om een krediet vragen. De DHB bank is daarmee als het ware een bank die er is voor een heel specifieke doelgroep, al was dit nooit hun bedoeling. De bank is opgericht in 1992 en kent wat dat betreft een relatief jonge historie. Wel heeft de bank ondertussen voldoende ervaring opgedaan in het bankwezen in Nederland en weten ze heel goed hoe ze een spaarrekening dienen te beheren.

Mogelijkheden

Er bestaan bij de DHB bank verschillende rekeningen, waardoor het mogelijk is om zelf te bepalen om welke manier er gespaard zal worden. Zo kunt u bijvoorbeeld zelf bepalen of een u vaste of een variabele rente wilt ontvangen. Met de vaste rente kunt u ervoor kiezen om de rekening online aan te houden, zodat u deze zelf kunt beheren. Aan de andere kant kunt u er ook voor kiezen om een rekening met een variabele rente te openen bij de DHB bank. In dat geval zal de rente niet vaststaan en kan deze dus omhoog gaan, maar aan de andere kant ook lager worden. In dit geval zal het prettig zijn wanneer het goed gaat met de economie, maar zult u het ook merken wanneer het allemaal even wat minder gaat.

Spaardeposito

Tenslotte is het bij de DHB bank ook mogelijk om te kiezen voor de verschillende spaardeposito’s. Op die manier kunt u een bepaald bedrag vastzetten voor een vooraf te bepalen termijn. Tijdens die periode kunt u zelf niet bij het geld en heeft u dus als het ware wat minder flexibiliteit. De DHB bank zorgt in dat geval voor een beloning voor deze lagere flexibiliteit in de vorm van een hogere rente. Op die manier kunt u dus meer rente ontvangen over een kapitaal dat u de komende tijd toch niet direct nodig zult hebben.

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren Nog geen beoordelingen
Laden...