Bigbank

bigbank sparen

Bigbank is actief sinds 22 september 1992. Men is gestart met activiteiten in de Baltische Staten, maar heeft zich vanuit Estland ook op de rest van Europa gericht, waaronder Nederland. De bank profiteert van de huidige openheid binnen Europa. Bigbank richt zich voornamelijk op consumentenkredieten en spaardeposito’s. Op de website biedt men bijvoorbeeld een handige tool aan waarmee het mogelijk is om direct te berekenen wat het oplevert op een spaardeposito bij de bank te openen. Aangezien Bigbank afkomstig is uit Estland staat de financiële instelling onder toezicht van de Financiële Inspectie uit Estland, de financiële toezichthouder in dat land. De auditor van de bank is KPMG Baltics.

Sparen bij Bigbank

Bigbank is onder andere groot geworden met de spaardeposito’s die men aanbiedt. De bank is in staat om de kosten laag te houden en er op die manier voor te zorgen dat het mogelijk is om een relatief hoge rente aan te bieden. Zo is het mogelijk om snel geld te verdienen op basis van een leuke rente, zonder dat het aan de andere kant nodig is om een groot risico te lopen. De Bigbank valt onder het depositogarantiestelsel van Estland, dat net als Nederland spaartegoeden tot €100.000 garandeert.

Hoge rente bij Bigbank

De hoge rente die de Bigbank aanbiedt komt vooral voort uit het feit dat men als internetaanbieder weinig kosten maakt. Door het contact zoveel mogelijk via de telefoon en het internet te laten verlopen heeft men de mogelijkheid om het voordeel aan de klant door te berekenen. Zo profiteert u op een eenvoudige manier van een hoge rente en is het mogelijk om een aardig rendement te maken met uw spaargeld. Bovendien heeft de Bigbank geen duur kantorennetwerk in Nederland en betaalt u dus niet voor de riante uitzichten van de diverse bestuurders van de bank.

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren 3 beoordelingen
Laden...