Bank of scotland

bankofscotland sparen

Bank of Scotland is uiteraard afkomstig uit Schotland. Dit valt natuurlijk aan de naam al direct te zien, al was het niet direct een bank die spaarproducten aan is gaan bieden in Nederland. Zo kwam Bank of Scotland eigenlijk pas in 1999 naar Nederland en begon het op dat moment met het verstrekken van hypotheken. Nadat dit eigenlijk heel succesvol bleek koos de bank ervoor om de activiteiten langzaam uit te gaan breiden in ons land. Zo heeft Bank of Scotland in 2010 besloten dat het een goed moment was om te starten met de spaarrekeningen in Nederland. Vanaf dat moment kunt u dus een spaarrekening openen bij Bank of Scotland en op die manier een bepaald kapitaal parkeren dat u tijdelijk niet nodig heeft. De historie van de bank zelf gaat veel en veel verder terug, tot in 1695. Het ging destijds echter nog wel om de oprichting van de Lloyds Banking Group, een onderneming waar later de Bank of Scotland uit voort is gekomen.

Mogelijkheden

Gezien het feit dat de Bank of Scotland nog niet lang actief is in het spaarwezen in Nederland is het ook niet vreemd dat het niet mogelijk is om allerlei verschillende rekeningen te openen. Zo is het in Nederland op het moment alleen nog maar mogelijk om een spaarrekening te openen en waagt Bank of Scotland zich nog niet aan andere producten op dit gebied, zoals de spaardeposito’s. Op de spaarrekening van Bank of Scotland krijgt u echter wel een zeer aantrekkelijke rente. De bank probeert op die manier steeds beter voet aan de grond te krijgen in Nederland. Uiteraard is dit iets waar u als consument gemakkelijk van kunt profiteren door een spaarrekening te openen en een kapitaal opzij te zetten dat u niet direct nodig heeft.

Depositogarantiestelsel

De Bank of Scotland opereert aan de hand van alles benodigde vergunningen, maar is aan de andere kant niet aangesloten bij het Nederlandse depositogarantiestelsel. Nu maakt dit doorgaans helemaal niets uit, maar wanneer de bank in de financiële problemen komt kunt u niet aankloppen bij de Nederlandse overheid. In plaats daarvan is Bank of Scotland aangesloten bij het Britse depositogarantiestelsel, dat wel sterk lijkt op het stelsel van Nederland.

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren 1 beoordelingen
Laden...