Allianz

allianz sparen

Allianz is een zeer oude speler binnen de bankenwereld. Dit komt onder andere door het feit dat de bank ook een zeer grote verzekeraar is en werd opgericht in 1890. Zoals de naam in principe al verraadt komt de bank uit Duitsland, om precies te zijn Berlijn. In Nederland bestaat de bank echter pas sinds 2003 en is deze ontstaan uit een fusie tussen twee andere bedrijven. Het gaat hierbij om Royal Nederland en de Zwolsche Algemeene. Dit waren twee verzekeraars die het hoofd niet langer alleen boven water konden houden, waardoor Allianz besloot op die manier een Nederlandse onderneming te starten.

Mogelijkheden

Het is bij Allianz mogelijk om op verschillende manieren te sparen. Zo kunt u ervoor kiezen om zonder voorwaarden te sparen aan de hand van een reguliere spaarrekening. Aan de andere kant kunt u er echter ook voor kiezen om met voorwaarden te sparen door middel van bijvoorbeeld een lijfrenterekening. Het aantal beschikbare rekeningen is echter nog altijd vrij klein, waardoor het heel eenvoudig is om de verschillende mogelijkheden te overzien. De rente is bij deze bank over het algemeen wat minder hoog, maar daar staat een uitstekende betrouwbaarheid tegenover.

Rating

Allianz weet deze veiligheid te bieden door middel van een zeer solide basis, maar ook vanwege de goede financiële rating die ze kennen. Aan de hand van die rating valt te beoordelen of de kans groot is dat de bank nog jaren voort zal kunnen bestaan en dat lijkt bij Allianz zeker het geval. Zo kunt u hier met een gerust hart uw spaargeld plaatsen, om op die manier aan een mooi kapitaal te gaan werken. De rente zal er niet direct voor zorgen dat u gouden bergen kunt verwachten, maar het is aan de andere kant natuurlijk wel erg prettig om te weten dat uw geld in ieder geval in goede handen is. De grootte van het totale bedrijf zorgt er daarbij ook nog eens voor dat Allianz eigenlijk altijd in staat zal zijn uw spaargeld te behouden.

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren Nog geen beoordelingen
Laden...