AKBank

akbank sparen

De Akbank T.A.S. is het moederbedrijf van de Nederlandse Akbank N.V. Dit bedrijf is in 2001 opgericht en is daarmee een heel jonge bank. Er is in het korte bestaan gezorgd voor onder andere een vergunning voor het uitvoeren van alle banktransacties in Nederland onder toezicht van de Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten, waarmee het een volwaardige Nederlandse bank is geworden.

Mogelijkheden

Het is bij de Akbank mogelijk om op een aantal verschillende manieren te sparen. Zo kunt u hier bijvoorbeeld kiezen voor een reguliere spaarrekening, maar kunt u ook zelf de touwtjes in handen nemen door te kiezen voor een internet spaarrekening. Op die manier kunt u zelf het tegoed in de gaten houden en aan de andere kant overboekingen doen wanneer dat nodig is of u dat wenst. Bovendien kunt u op die manier een aantrekkelijk rentepercentage ontvangen en zal uw spaargeld bij de Akbank dus snel meer waard worden.

Depositogarantiestelsel

De Akbank is van origine een Turkse bank. Dit komt door het feit dat het een onderdeel is van de Akbank T.A.S. Dit betekent echter niet dat het niet een volwaardige Nederlandse bank is, waarbij er een aantrekkelijke rente te ontvangen valt. De bank valt namelijk gewoon onder het Nederlandse depositogarantiestelsel, waardoor u als spaarder goed beschermd bent tegen eventuele problemen bij de bank. Het is om die reden dan ook een veilige bank, waar u kunt profiteren van een mooie spaarrente wanneer u hier een rekening opent.

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren Nog geen beoordelingen
Laden...