Hoe kan ik overstappen naar een andere spaarbank?

overstappen spaarbank

In het huidige economische klimaat zijn de banken niet erg vrijgevig met hun rente. Het is lastig om een goede rente te ontvangen op een spaarrekening. Zeker mensen die al jaren bij dezelfde grootbank zitten hebben vaak te maken met een relatief lage rentestand. Deze grootbanken bieden vaak slechts enkele procenten aan rente, waar de klant dan vervolgens genoegen mee moet nemen. Of niet?

Beste spaarrekening

Nee, klanten kunnen gemakkelijk overstappen van spaarbank om zo een hogere rente te ontvangen. Dit klinkt in eerste instantie misschien ingewikkeld, maar in principe kan iedereen dit en is het helemaal geen lastig proces. Het belangrijkste en meest ingewikkelde werk tijdens het overstappen van spaarbank is in principe het vinden van een beter alternatief voor de bestaande spaarrekening. Er zijn verschillende spaarbanken die stunten met hun rentetarieven en daarmee extra spaargeld binnen proberen te halen.

Betrouwbaarheid spaarbanken

Uiteraard is het van groot belang om de kwaliteit en betrouwbaarheid van de spaarbank goed te bekijken. Een spaarbank met een hoge rente kan gemakkelijk een onbetrouwbare instantie zijn, zoals we allemaal hebben gezien bij IceSave, de bank uit IJsland die failliet ging en daarmee veel mensen een groot deel van hun spaargeld afnam. Wanneer de spaarbank onder het Nederlandse garantiestelsel valt zal er door de staat in ieder geval tot een maximum van €100.000 worden uitgekeerd. Op die manier kunnen deze banken als zeer veilig worden beschouwd, zolang het spaargeld niet groter is dan dit bedrag.

Rentetarieven spaarbanken

Het overstappen zelf is niet moeilijk zodra u een interessante bank gevonden hebt waar meer spaarrente kunt ontvangen. U opent daar een rekening en dient vervolgens het geld over te maken naar deze rekening. U kunt het geld van uw oude spaarrekening overhevelen naar uw betaalrekening en dit vervolgens overmaken naar de nieuwe rekening. Op die manier valt het geld gemakkelijk over te zetten naar de nieuwe spaarbank, waar u een hogere rente zult genieten. Het is overigens niet altijd nodig om de oude spaarrekening op te zeggen. Het kan natuurlijk gebeuren dat de rente op die spaarrekening alsnog wordt verhoogd. In dat geval kunt u het geld gemakkelijk weer overzetten, zonder dat hiervoor een nieuwe rekening hoeft te worden geopend.

Het altijd van belang om rekening te houden met eventuele kosten van het overzetten van uw spaargeld. Wanneer u een spaarrekening heeft waarbij het geld vrij opneembaar is zullen hier geen kosten aan verbonden zijn. In eventuele andere gevallen kunt u het best even navraag plegen bij uw bank.

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren Nog geen beoordelingen
Laden...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *