Kinderspaarrekening

kinderspaarrekening

Sparen voor een kind en kleinkind is verstandig. U bent voorbereid op de toekomst wanneer u geld wegzet voor later op een kinderspaarrekening. Vergelijk op deze pagina alle spaarrentes van kinderspaarrekeningen en kies een spaarbank met een hoge spaarrente en gunstige voorwaarden. Open eenvoudig en kosteloos een kinderspaarrekening via internet. U kunt een spaarrekening openen voor uw kind met of zonder bepaalde afspraken.

Spaarrekening kind

De rente op de spaarrekening voor uw kind is vaak hoger dan de rente op een reguliere spaarrekening. Dat heeft te maken met het feit dat u voor uw kinderen of kleinkinderen over het algemeen een langere tijd zal sparen. Zo weet uw bank dat u waarschijnlijk relatief lang klant zal blijven. Om die reden kunnen ze de rente op de spaarrekening voor uw kind wat hoger instellen. U bent degene die hiervan kunt profiteren, aangezien u zo op een aantrekkelijke manier kunt sparen. Het geld dat u stort zal snel meer waard worden, waardoor u op de lange termijn een hoop geld kunt sparen en daarvan bijvoorbeeld de studie van uw kinderen kunt betalen. De rente op de spaarrekening voor uw kind maakt dit voor een bepaald gedeelte mogelijk. Uiteraard wordt de rente per jaar berekend, net als bij een reguliere spaarrekening, waardoor u aan het eind van het jaar uw rente ontvangt en zo verder kunt sparen.

Geld voor later

De kinderspaarrekeningen zijn daarnaast aantrekkelijk vanwege het feit dat u uw geld hier langere tijd kunt laten renderen, waarbij u er verder geen omkijken naar heeft. U kunt bijvoorbeeld een van de spaarrekeningen kiezen waarbij er verder geen afspraken gelden, zodat u op de voor u bekende manier kunt sparen. U hoeft zich zo geen zorgen te maken over het rendement of eventuele verplichtingen. Zo kunt u optimaal profiteren van de kinderspaarrekeningen en kan uw kind bijvoorbeeld gaan studeren van het geld dat u hiermee opbouwt.