Hoe zet ik geld vast op een spaarrekening?

geld vastzetten spaarrekening

Het is mogelijk om je geld voor een bepaalde periode vast te zetten op een spaarrekening. Dit heeft als voordeel dat de rente hoger is. Als je het geld op een ‘gewone’ spaarrekening zet zonder het vast te zetten, dan is de rente lager.

Spaargeld vastzetten voor een bepaalde tijd

Je kunt er dus voor kiezen om het geld vast te zetten, bijvoorbeeld voor 5 jaar. Dit moet je alleen doen als je zeker weet dat je het geld niet nodig hebt in de komende jaren. Als je na 3 jaar het geld toch nodig hebt, dan is de kans groot dat je een boete moet betalen. Het is raadzaam om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurd. Zet daarom het geld alleen vast als je 100% zeker weet dat je het de komende tijd niet nodig hebt.

rente hoger door zekerheid

Wanneer de marktsituatie op een normaal niveau is dan geeft een depositorekening een hogere rente dan een spaarrekening zonder spaarafspraken. Een spaarbank heeft immers de zekerheid dat spaargeld vastgezet wordt voor een vaste periode. Het geld blijft beschikbaar voor een periode bij de bank. De spaarder krijgt hiervoor in de plaats een betere spaarrente. Spaarbanken zijn bereid om de spaarrente te verhogen als zij geld nodig hebben. Wanneer de banken voor minder kosten kosten geld kunnen binnenhalen, bijvoorbeeld bij het afsluiten van hypotheken, dan zal de spaarrente omlaag bijgesteld worden.

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren Nog geen beoordelingen
Laden...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *