Is Credit Card sparen aantrekkelijk?

creditcard sparen

Bepaalde aanbieders van Credit Cards geven bieden een spaarrente. Deze spaarrente is in bepaalde gevallen hoger dan op een spaarrekening met een variabele rente. De top van de spaarmarkt is momenteel niet rendabel te noemen. Een stijging van de spaarrente is in 2010 nog niet ingezet, maar van een dalende trend lijkt geen sprake meer. De kaarten staan bekend om betalingen mee te doen, het geld dat wordt gebruikt bij een betaling wordt later van een betaalrekening afgeschreven. Sinds kort zijn de kaarten ook spaarproducten geworden, de rente is momenteel hoog. Sparen via een Credit Card is inmiddels zeer aantrekkelijk te noemen.
Op onze website met een spaarrente overzicht staan alleen spaarrekeningen vermeld met hoge spaarrentes. Credit Cards zullen wellicht ook opgenomen worden nu deze vorstelijke spaarrente aanbieden.

Zijn er beperkende voorwaarden?

Is het veilig om te sparen via een Credit Card? Als enige voorwaarde om in aanmerking te komen voor de maximale spaarrente is dat er minimaal 450 euro aan saldo op de rekening moet staan. Handig om te weten is dat de spaarrente kan wisselen aangezien deze variabel is. De kaarten zijn via internet te beheren net zoals bij een internetspaarrekening. Het is dus makkelijk om via een tegenrekening geld over te maken. De meeste aanbieders staan onder toezicht van de DNB en vallen ook nog eens onder het Depositogarantiestelsel zodat er veilig gespaard kan worden bij deze nieuwe vorm van sparen. Het was al bekend dat sommige banken een rente boden op betaalrekeningen. Nu kunnen consumenten ook sparen via de Credit Card, en wel tegen een zeer hoge top spaarrente.

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren Nog geen beoordelingen
Laden...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *