bedrijfssparen

Voordelen bedrijfssparen

Als bedrijf kan je sparen voor je eigen bedrijf, of voor je werknemers. De spaarmogelijkheden voor uw bedrijf zijn hetzelfde als de particuliere spaarmogelijkheden met een aantal minimale verschillen. De spaarrekeningen bij bedrijfssparen hebben afspraken die voordelig zijn voor bedrijven. Voor waarnemers zijn er ook speciale spaarrekeningen die fiscale voordelen opleveren

Zakelijk sparen

Bij bedrijfssparen hebben spaarrekeningen bepaalde voorwaarden die van toepassing zijn voor ondernemers. Deze regels bieden extra voordelen voor de zakelijke spaarder. Bedrijfsspaarrekeningen zijn er ook voor werknemers. Hier wordt spaargeld opgebouwd via het brutoloon en mag niet altijd opgenomen worden zonder bepaalde spaarafspraken. De overheid stimuleert deze spaarvormen met belastingvoordelen.

Bedrijfsspaarrekening

Een zakelijke spaarrekening waarmee ondernemers zakelijk sparen is het vooral handig om inkomsten apart weg te zetten. Zo kan er beroep worden gedaan op het spaargeld voor belastingafdracht of andere andere kosten. Zolang het geld op de zakelijke spaarrekening staat ontvangt u spaarrente wat een extra rendement oplevert. De spaarrente bij bedrijfssparen is tegenwoordig bijna even hoog als een gewone spaarrekening. Bij het vergelijken van zakelijke bedrijfsspaarrekeningen ziet u alle zakelijke spaarrentes op een rij in een renteoverzicht.